Вчитување...
Исклучи preloader
Русский  |  Македонски  |  English

Објавување на збирката песни од С.В. Лаврова

Објавување на збирката песни од С.В. Лаврова

Денес со името и презимето на С.В. Лавров, покрај извонредниот државник, светски дипломат и историски размери, малкумина знаат што се крие убавата естетска душа на поетот и мислител. Издавачката куќа "Дугла". За неговите поетски достигнувања му беше доделено почесно признание на Сојузот на писателите на Русија во име на еден од најдобрите поети на лиричарите од руската поезија Ф.И. Тютчев - "Ф.И. Тютчев има 200 години. " Овој избор на песни од С.В. Лавров, под надлежното уредување и преведен од В. Цветановски, "Фондот на Република Молдавија" одлучи да ги претстави поетските дела на македонските читатели до министерот за надворешни работи на Руската Федерација С.В. Лаврова, во врска со овој настан до 25-годишнината од воспоставувањето на дипломатските односи меѓу Република Македонија и Руската Федерација.